Să parcurgem mai întâi câteva din regulile protocolului de securitate care a fost pus la punct de către USTA pentru turneele “Western & Southern Open” şi US Open – ambele se vor disputa la New York –  şi care urmăreşte să creeze o bulă sigură în care jucătorii şi anturajul lor să fie protejaţi de contaminare:

  • deşi calificările turneului “Western & Southern Open” încep pe 20 august, jucătorii vor trebui să fie prezenţi la New York pe 15 august
  • jucătorii se vor caza fie la hotel, fie într-o reşedinţă privată, aprobată de USTA, care va trebui să fie dotată cu supraveghere video
  • jucătorii care sunt depistaţi pozitiv vor fi excluşi din turneu, vor fi obligaţi să se izoleze pentru 10 zile, dar vor fi consideraţi retraşi din motive medicale, adică vor primi punctele şi premiile financiare corespunzătoare fazei turneului în care au ajuns. Cei care sunt depistaţi înainte de turul 1, dar au apucat să intre în bulă (hotel sau reşedinţă aprobată) vor primi 50% din premiul financiar cuvenit primului tur
  • toţi jucătorii vor fi testaţi la sosire, peste 48 de ore şi apoi la fiecare 4 zile
  • dacă doi jucători împart o cameră, unul dintre ei este contaminat şi colegul lui va fi exclus din turneu
  • fiecare jucător are dreptul să fie însoţit de o echipă de 3 persoane în locaţia unde se dispută turneul
  • doar unul dintre ei va putea să-l însoţească însă în locurile rezervate jucătorilor: vestiar, restaurant
  • mai este încă o discuţie deschisă, în care USTA este contrazisă vehement de către ATP: ce se întâmplă dacă un membru al echipei este depistat pozitiv. Federaţia americană propune ca jucătorul să fie descalificat, dar ATP se opune şi ameninţă cu retragerea punctelor, în cazul în care USTA nu renunţă.

Legat de participarea la turneu, să precizăm că aceasta este prima ediţie de Grand Slam la care lipsesc atât Rafael Nadal, cât şi Roger Federer, de la US Open 1999. Rafa a debutat la turneele majore la Wimbledon 2003, iar Roger la Roland Garros 1999, dar nu s-a calificat pe tabloul principal la US Open, pierzând în runda a doua a calificărilor.

După ce am văzut astăzi de dimineaţă listele de înscriere (încă o dată, la sfârşitul articolului), să evidenţiem şi jucătorii care au decis (până acum) să nu participe:

Masculin

2 ATP. Nadal, 4. Federer, 9. Monfils, 11. Fognini, 17. Wawrinka, 40. Kyrgios, 49. Tsonga, 58. Pouille, 71. Herbert

Aşadar 9 jucători lipsesc deocamdată.
Ultimul admis este 127. Nagal, iar doi jucători – Yen Hsun Lu şi Mackenzie McDonald –  vor beneficia de clasament protejat, deci 127-9+2=120 de jucători, cărora li se vor adăuga 8 invitaţi (nu se dispută calificări).

Feminin

1 WTA. Barty, 29. Qiang Wang, 30. Pavlyuchenkova, 34. Saisai Zheng, 38. Görges, 74. Lin Zhu, 84. Potapova, 92. Ana Bogdan, 97. Stosur, 98. Kozlova, 103. Shuai Peng

Lipsesc 11 jucătoare, 4 au fost admise pe baza clasamentului protejat – Vera Zvonareva, Kateryna Bondarenko, Vera Lapko, Tsvetana Pironkova – ultima admisă fiind 127. Cabrera.
Deci 127-11+4=120 de jucătoare, cărora li se vor adăuga 8 invitate.

Lista de înscriere la masculin

Lista de înscriere la feminin

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.