Embed from Getty Images

Simona Halep a obţinut a 4-a victorie la Wimbledon 2019, după ce a înfrânt rezistenţa noului copil minune al tenisului feminin, care şi astăzi a arătat destule lucruri interesante, un joc avântat, riscant, care aducea aminte de cel al lui Ostapenko din finala Roland Garros 2017, cu un plus de tehnică şi agilitate pentru americancă şi potenţat de suprafaţa rapidă.

Dar jucătoarea noastră şi-a păstrat calmul, nu a făcut pasul înapoi – de pe linia de fund sau chiar din teren a reuşit destule lunguri de linie şi crossuri spectaculoase – şi-a impus ritmul şi a rămas constantă, astfel că reuşitele lui Gauff au rămas izolate.
De subliniat şi că după foarte multă vreme publicul a fost alături de adversara Simonei, desigur din dorinţa de a vedea continuată această poveste senzaţională.

În partida din optimile de finală:

Simona Halep (7 WTA) [7] – Cori Gauff (313) [Q] 6-3, 6-3

Partida a durat 1h15′.
Meciul a început cu un schimb de break-uri şi la 1-2, Simona a trecut peste un moment greu, când a salvat două mingi de break consecutive, de la 15-40. De acolo ostilităţile au revenit la normal, jucătoarei noastre nemaifiindu-i ameninţat serviciul, în schimb ea adăugându-şi alte două break-uri în jocurile 5 şi 9.
Părea că Simona va domina categoric setul 2, după ce a luat conducerea cu 2-0, dar Gauff a egalat. De-abia de-aici s-a desprins jucătoarea româncă, ea nemaipierzând decât un joc până la sfârşitul partidei.

Credit Info: IBM Slamtracker via wimbledon.com

Simona acumulează 300 de puncte WTA nete – 430 acum, minus 130 la ediţia trecută – şi un premiu financiar în valoare de 294.000 £.

Adversara Simonei din finala celui de-al 4-lea sfert al tabloului va fi Shuai Zhang  (China, 50, clasament maxim: 23 WTA / noiembrie 2011, 30 de ani), care astăzi a eliminat-o pe Dayana Yastremska (Ucraina, 35): 6-4, 1-6, 6-2 în 1h42′.

Simona are un palmares direct defavorabil cu Zhang: 1-2

Credit Info: itftennis.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.