Simona Halep a pierdut al doilea meci – cel din optimile de finală – pe care l-a disputat la WTA Premier 5 “Western & Southern Open“ de la Cincinnati:

Madison Keys (SUA, 18) [16]Simona Halep (4 WTA) [4] 6-1, 3-6, 7-5

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Două Slideshow-uri a câte 5 imagini din timpul partidei

Partida a durat  2h2′.
Madison Keys a câştigat primul set, datorită break-urilor din jocurile 4 şi 6, fructificând singurele oportunităţi de a câştiga cu returul, în timp ce Simona nu şi-a creat niciuna. Scorul la puncte a fost 29-14 pentru Keys.
Simona a condus în setul 2 încă de la început: 2-0, avantaj pe care şi l-a păstrat până la sfârşit. Ea a convertit 3 din cele 10 mingi de break, iar Keys, două din trei. Scorul la puncte i-a fost favorabil Simonei: 36-29.
Jucătoarea din SUA a început tare decisivul: 3-0, cu break în jocul 2. În jocul 4, Simona a opus o rezistenţă feroce şi l-a câştigat după ce a salvat 5 mingi de dublu break. Apoi a câştigat cu returul la a 5-a oportunitate pe care şi-a creat-o şi a egalat la 3. În continuare s-a mers cu serviciul, Simona salvând o minge de meci la 4-5. Dar în ultimul joc, când conducea cu 40-0, a fost egalată. Jucătoarea noastră şi-a mai procurat o minge de tie-break, dar ultimele 3 puncte ale partidei au fost ale americancei. În acest set Keys a câştigat 53 de puncte şi Simona, 51, astfel că scorul total la acest capitol a fost 111-101 pentru americancă.

Simona încheie acest turneu cu un deficit de 480 de puncte nete (585 pentru finala de anul trecut, minus 105 acum) şi cu încă două partide de câte 3 seturi disputate înainte de US Open. Accidentarea de la Toronto pare că poate fi vindecată în totalitate până la turneul de Mare Şlem. Plusurile de la capitolele putere de luptă şi mental, rămân să fie completate de o creştere de formă la cel de-al 4-lea turneu major al sezonului.

Galerie videoclipuri (2)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.