Bianca Andreescu a câştigat a 7-a partidă la WTA Premier Mandatory “BNP Paribas Open”  şi a devenit astfel – la 18 ani şi 274 de zile – cea mai tânără câştigătoare a unui turneu Premier Mandatory de la înfiinţarea categoriei în 2009 şi a 4-a cea mai tânără câştigătoare a turneului de la Indian Wells, după Serena Williams – 1999 – 17 ani şi 169 zile, Martina Hingis – 1998 – 17 ani şi 166 zile şi Monica Seles – 1992 – 18 ani şi 90 de zile.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty ImagesBianca a câştigat primul titlu al carierei, direct la cea mai valoroasă categorie a circuitului WTA, Premier Mandatory, iar cele 1000 de puncte dobândite o vor propulsa pe locul 24 în clasamentul WTA, începând de mâine. Ea va fi recompensată cu un premiu financiar în valoare 1.354.010 USD.

Finala turneului  s-a încheiat cu rezultatul:

Bianca Andreescu (Canada, 60 WTA) [WC] – Angelique Kerber (Germania, 8 WTA) [8] 6-4, 3-6, 6-4

Partida a durat 2h18′.
Bianca a fructificat a 4-a minge de break din primul joc al partidei, singurul din set care a avut nevoie de avantaje. Ea şi l-a apărat fără probleme până la final, Kerber necreându-şi nici o oportunitate de rebreak.
În setul doi, Bianca a ratat în jocul 3 două mingi de break, iar Kerber a reuşit break-ul în următorul game, la prima oportunitate pe care şi-a creat-o. Acesta i-a fost suficient până la finalul setului.
Şi în decisiv, Kerber a reuşit primul break, acum în jocul 5, scor la care Bianca, la limita epuizării şi în pragul panicii, a fost pusă din nou pe picioare de intervenţia providenţială a antrenorului Silvain Bruneau la OCC. Cu energia mentală refăcută şi fizicul a ascultat-o, astfel că a reuşit  o serie de 3 jocuri câştigătoare – două dintre ele break-uri – în care nu a pierdut decât 3 puncte. A servit pentru meci la 5-3, creându-şi 3 oportunităţi de a câştiga titlul: 2 la 40-15 şi încă una la avantaje. Kerber le-a salvat, dar n-a mai putut s-o salveze pe a 4-a din jocul următor, în care a servit, iar Bianca a cucerit titlul.

Galerie videoclipuri (4)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.