Anett Kontaveit a câştigat şi în sferturile de finală ale WTA 250 “Transylvania Open“ şi a ajuns astfel la 8 victorii consecutive – după ce săptămâna trecută devenea campioană la WTA 500 Moscova – şi 13 pe hard indoor, precedentele 5 pentru titlul de la WTA 500 Ostrava. În aceste serii a pierdut un singur set, în finala din capitala Rusiei.
De asemenea, ea a câştigat astăzi a 24-a partidă din ultimele 26 disputate: începând cu US Open, nu a pierdut decât în optimile turneului de Grand Slam – la Iga Swiatek (8) – şi în sferturile WTA 1000 Indian Wells, la Ons Jabeur (14).
Ea rămâne şi în cursa pentru ultimul loc calificabil la Turneul Final WTA, Guadalajara (10-17 noiembrie), aici fiindu-i necesar titlul, după cum ştim de săptămâna trecută.

Anett a mai jucat în alte trei semifinale anul acesta şi acelea câştigate: pentru finala nedisputată la WTA 500 “Grampians Trophy”, Melbourne (hard outdoor), cea pierdută la WTA 250 Eastbourne (iarbă) şi pentru titlul de la WTA 250 Cleveland (hard outdoor), după o finală cu Irina Begu.

În sferturile de finală de la Cluj a obţinut o victorie categorică, deşi adversara ei a câştigat prima la retur, în al treilea joc al partidei, pentru 2-1. De acolo însă, Anett a câştigat 11 din următoarele 13 game-uri fără să mai aibă de înfruntat vreo minge de break:

Anett Kontaveit (14) [2] – Anhelina Kalinina (59) [8] 6-3, 6-1 în 1h2′

Ea o va întâlni în semifinala de pe jumătatea inferioară a tabloului pe Rebecca Peterson (99 WTA), care câştiga ceva mai devreme în sferturi, şi cu care are un palmares direct 2-0:

Credit Info: itftennis.com

Ordinea de joc – 29.10 – WTA Cluj-Napoca 2021

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.