În a doua partidă între jucătoare din România decisă de tragerea la sorţi în primul tur (R32) al WTA 250 “Transylvania Open”, Simona Halep a obţinut o victorie categorică în faţa Gabrielei Ruse.

Pe de o parte, Simona a avut o evoluţie bună – la nivelul arătat în ultimele partide -, a jucat doar 60% din punctele în care a servit cu primul, dar a câştigat 83% dintre ele, 6 aşi şi nicio dublă greşeală, plus un joc reuşit în teren, cu câteva lovituri superbe spre sfârşit, dedicate probabil (tele)spectatorilor români, de exemplu:

Pe de alta, Gabi nu a fost astăzi în apele ei – emoţionată, timorată? – fără serviciu, doar cu mai puţin de jumătate din puncte jucate cu primul şi acelaşi procentaj dintre acestea, câştigate.
Altfel, începuse bine meciul, cu o minge de break – ratată, e adevărat şi care avea să rămână singura astăzi – dar două duble greşeli în următorul joc – până la urmă s-au adunat 6 – i-au laminat încrederea pentru restul partidei. Astfel că, deşi se poziţiona în general bine, execuţiile nu au fost pe măsură, mai ales că greşelile au fost la punctele importante.

Simona a obţinut astfel a 15-a victorie consecutivă în faţa unei compatrioate – de 6 ori a învins-o pe Irina Begu, de 3 ori pe Alexandra Cadanţu, de două ori pe Monica Niculescu şi câte o dată pe Mihaela Buzărnescu, Alexandra Dulgheru şi Mădălina Gojnea – ultima jucătoare din România în faţa căreia pierdea era Sorana Cîrstea la WTA 1000 Cincinnati 2010:

Credit Foto: @TransylvaniaOpen

Simona Halep (18 WTA) [1]Gabriela Ruse (85) 6-1, 6-2, după ce învingătoarea a câştigat 63 de puncte şi învinsa, 38.

Emma, calificată în optimi pe al doilea sfert al tabloului a asistat la meci.

 

 

Simona acumulează deocamdată 30 de puncte WTA, un premiu financiar în valoare de 3.675 USD şi o va întâlni – pentru prima dată în carieră – în optimile de finală, pe Varvara Gracheva (81), care a eliminat-o ieri pe Andrea Petkovic (75).

Credit foto: Cristina Huţu / Creative Fortitude

În cealaltă partidă nedisputată până astăzi, din primul tur (R32), Anett Kontaveit (14) [2]campioană săptămâna trecută la WTA 500 Moscova şi pretendentă pentru ultimul loc calificabil la Turneul Final WTA – a eliminat-o pe Aleksandra Krunic (140) [Q]: 6-3, 7-5 în 1h12′, după ce jucătoarea din Serbia revenise în setul al doilea de la 2-4, până la 5-4, aflată la retur.
Anett a câştigat astfel a 22-a partidă din ultimele 24 disputate în circuit şi a 11-a consecutivă pe hard indoor, precedentele primele 5 pentru titlul de la WTA 500 Ostrava

Ordinea de joc – 27.10 – WTA Cluj-Napoca 2021

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.