După ce în prima parte a zilei, doar una dintre cele patru echipe cu jucătoare din România în componenţă – Oana Simion / Gabriela Talabăse calificase în sferturile de finală ale probei de dublu la WTA 250 “Winners Open”, care se dispută la Cluj-Napoca, în ultimul meci programat astăzi din primul tur (R16), s-au întâlnit două perechi formate exclusiv din reprezentante ale gazdelor. 

Cele două echipe româneşti, în timpul partidei de astăzi
Credit foto: @WinnersOpen

A câştigat echipa care a jucat aici doar pentru a doua oară împreună – Bogdan / Cristian – în faţa celei mult mai omogene – Bara / Buzărnescu – care a jucat sferturi de finală la Roland Garros 2018, WTA Madrid 2019 şi care are în palmares trei titluri ITF, dintre care W80 Biarritz 2018.

Ana Bogdan (468 WTA la dublu) / Jaqueline Cristian (358) [WC] Irina Bara (152) / Mihaela Buzărnescu (133) 6-7(3), 6-2, [11-9] în 1h49′

Super tie-break-ul a fost unul dramatic, o dispută tactică interesantă, dar şi spectacolul a fost total, mingea de meci convertită fiind una demnă de orice generic.
În prealabil, Bogdan / Cristian salvaseră două mingi de meci de la 7-9.

Ana şi Jaqueline acumulează deocamdată câte 60 de puncte WTA, un premiu financiar comun în valoare de 2.300 USD şi le vor întâlni în sferturile de finală pe Alexandra Panova (Rusia, 191) / Julia Wachaczyk (Germania, 91).

*

În ultima optime de finală de pe jumătatea inferioară a tabloului probei de simplu, Seone Mendez (Australia, 269) [Q] a beneficiat de abandonul Lesiei Tsurenko (Ucraina, 191), la 4-3 în primul set.
Seone Mendez (clasament maxim: 264 WTA / septembrie 2020, 22 de ani) joacă aici pentru prima dată pe un tablou principal WTA.
În sferturi ea o va întâlni pe Andrea Petkovic (Germania, 91) [2].

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.