În finala pentru medalia de bronz a probei de simplu feminin la Jocurile OlimpiceElina Svitolina – care fusese învinsă categoric în semifinale – a reuşit să revină de la 0-1 la seturi, anulând în fiecare din următoarele două un deficit de un break – în faţa Elenei Rybakina, care pierduse mult mai greu ieri.
La fel ca în finala masculină pentru medalia de bronz, finalul a fost unul cu multe mingi salvate de cea care avea să piardă, încă o dovadă că cine a dorit să lupte pentru un rezultat bun la Olimpiadă – şi a avut forma sportivă necesară – a făcut-o.

Elina Svitolina a adus Ucrainei prima medalie olimpică la tenis.

Embed from Getty Images

Elina Svitolina (Ucraina, 6 WTA) [4] – Elena Rybakina (Kazahstan, 20) [15] –  1-6, 7-6(5), 6-4

Partida a durat 2h28′.
În primul set Rybakina a salvat două mingi de break la 1-1, a câştigat acel game şi apoi pe următoarele patru.
Svitolina părea scoasă din joc, atunci când în setul al doilea era condusă, 1-3. Dar şi-a revenit, a egalat la 3, convetind a 3-a minge de break şi de acolo s-a mers cu serviciul până în tie-break.
Acolo, Svitolina a condus mereu şi a făcut faţă cu brio presiunii, atunci când la 5 egal a fost la două puncte de înfrângere. De subliniat că şi în tie-break, Rybakina a dictat termenii, doar că şi-a depăşit media erorilor de până atunci, astfel că a făcut şi punctele ei şi pe cele ale adversarei.
Elina a fost condusă şi în setul decisiv, urmare a break-ului Elenei din jocul 2:  0-3, apoi 1-4. Dar de acolo s-a redresat pentru a doua oară, a câştigat ultimele 5 jocuri, pentru primele patru nu a avut nevoie de avantaje, dar în ultimul jucătoarea kazahă, căreia pesemne îi părea rău de şansele ratate, a opus o rezistenţă feroce şi a salvat primele 6 mingi de meci.

Ordinea de joc – 31.07 – JO Tokyo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.