Embed from Getty Images

Simona Halep a fost mai expeditivă în al 3-lea meci pe care l-a jucat la Roland Garros 2019, decât la prima sau la a doua victorie.

Un joc în care s-a apropiat de cel mai bun tenis al ei, în faţa unei adversare care n-a opus decât o firavă rezistenţă. Sigur, Tsurenko n-a fost cea mai proaspătă astăzi, după maratonul din turul 2, întins pe două zile, a primit şi îngrijiri medicale în setul 2, dar acestea nu au influenţat într-o măsură semnificativă jocul, căci deţinătoarea titlului a găsit deseori cele mai bune soluţii, a fost calmă, concentrată, inspirată, atuuri greu de contracarat şi în alte condiţii.

Simona a fost perfectă la retur, câştigând toate cele 8 jocuri în care a servit Tsurenko – ucraineanca punctând – de 3 ori – doar la primire.
9 puncte direct câştigătoare şi doar 14 erori neforţate pentru jucătoarea noastră, 8-32 în dreptul Lesiei.

În partida din turul 3 (R32):

Simona Halep (3 WTA) [3] – Lesia Tsurenko (Ucraina, 27 WTA) [27] 6-2, 6-1 în 55′

Aceasta a fost a 8-a victorie a Simonei din tot atâtea partide pe care le-a jucat cu Tsurenko, dar prima pe zgură.

Simona se califică pentru a 5-a oară în optimile de finală ale turneului – la a 10-a participare – acumulează 240 de puncte WTA şi un premiu financiar în valoare de 243.000 €.

Următoarea ei adversară va fi decisă în partida Monica Puig (Puerto Rico, 59) – Iga Swiatek (Polonia, 104), care se va disputa mai târziu pe terenul 1 (va începe după Wawrinka – Dimitrov).

Simona a spus la interviul de pe teren pe care i l-a acordat lui Marion Bartoli:

În fiecare zi am în minte momentul în care am ridicat trofeul anul trecut. A fost cel mai bun al carierei mele şi l-am savurat cu atât mai mult cu cât aici am câştigat şi titlul la junioare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.