Despre finala US Open 2021 am vorbit, de asemenea despre uluitoarea perfomanţă a Emmei Răducanu şi recordurile pe care le-a bifat după ce a devenit campioană.
La conferinţele de presă acordate după finală, protagonistele au spus printre altele:

Credit Foto: Garrett Elwood / USTA pentru usopen.org şi @TennisCanada

Emma Răducanu [transcrierea integrală a conferinţei de presă, videoclip la sfârşitul ştirii]:

Am luptat încă de la bun început, ştiam că meciul va fi unul extrem de greu, după ce ea eliminase atâtea jucătoare din top 10 WTA săptămâna aceasta. Am încercat să mă concentrez asupra fiecărui punct în parte, pentru că au fost multe foarte disputate.
A trebuit să apelez la toate resursele disponibile, pentru a-i înfrânge rezistenţa.
Sunt mândră că am reuşit.

După Wimbledon eram convinsă că am făcut ceva extraordinar. Dar aveam încă foame de rezultate. Am muncit mult după sezonul pe iarbă, fără să am mult timp la dispoziţie. Apoi am venit în SUA. 
Meci după meci, încrederea mea a fost mai mare, dar şi jocul, felul în care loveam mingea. Toate s-au adunat la un loc astăzi. Faptul că am câştigat puncte în momentele importante a fost o acumulare a lucrurilor pe care le-am învăţat în ultimele săptămâni.

Chiar dacă pe hârtie nu am pierdut niciun set, cred că am primit o replică solidă în fiecare partidă. Pot să numesc momente în care am fost la un nivel mai scăzut. Chiar dacă tabela arăta altceva.
Ce am făcut cu adevărat bine aici, a fost să presez în momentele importante.

Despre accidentarea de la final:
Ea a executat un rever în lung de linie fantastic. Am făcut tot ce am putut, am căzut şi m-am tăiat destul de rău. Sângele şiroia. Nu am dorit să mă opresc, de teamă că-mi voi perturba ritmul. Arbitra mi-a spus că trebuia să primesc tratamentul imediat.
În acest timp m-am gândit la ce trebuie să joc, pentru că nu e uşor să te reîntorci la minge de break împotriva ta. 

Nu ştiu ce voi face în continuare. După finală am făcut un duş, aceeaşi rutină ca de obicei. Nu ştiu când mă voi întoarce acasă. Nu am idee despre ce voi face mâine.
Cred că acum e timpul să nu mă mai gândesc la viitor, să nu mai fac planuri, ci să mă bucur de aceste momente.
Acum nu mai am nicio grijă. Doar iubesc viaţa.

Nu resimt absolut nicio presiune. Am doar 18 ani.

Leylah Fernandez [transcrierea integrală a conferinţei de presă, videoclip la sfârşitul ştirii]:

A fost un meci greu pentru amândouă. Din păcate am făcut cu o greşeală mai mult în momentele importante, iar ea a profitat. Emma a făcut un turneu excelent şi o felicit pe ea şi echipa ei.
Dar sper că voi reveni la anul.

Acum sunt dezamăgită. Nu voi uita uşor această înfrângere. Cred că mă va motiva la antrenamente şi la viitoarea oportunitate pe care o voi avea.

Lecţia cea mai importantă pe care am învăţat-o este cum să mă recuperez după victorii importante. După acele succese am fost atât de bucuroasă, îmi doream doar să revin pe teren şi să joc iar.

Despre accidentarea Emmei:
Sincer, în vâltoarea evenimentelor, nu am ştiut ce i s-a întâmplat şi am întrebat-o pe supervizoare. Este păcat că s-a întâmplat tocmai în acel moment, dar acesta este sportul, tenisul. Trebuie să merg mai departe.

Nu cred că viaţa mi se va schimba prea mult. Am avut şansa de a avea o echipă minunată lângă mine şi o familie care să mă ţină cu picioarele pe pământ. Această înfrângere mă va ambiţiona să muncesc mai mult şi mai bine, astfel încât să revin la fiecare turneu cu aceeaşi foame de rezultate pe care am avut-o aici.

Dar sunt foarte mulţumită de felul în care am evoluat, de cum m-am comportat pe teren. În ultimele două săptămâni mi-am perfecţionat nu numai jocul ci am progresat şi pe plan psihic, emoţional.

US Open 2021: Punctele şi premiile financiare pentru fiecare tur

Galerie videoclipuri (2)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.