Jaqueline Cristian a ajuns la New York, unde va juca în calificările US Open. Ea este însoţită de antrenorul Thomas Drouet.

Ambii au postat pe Instagram foto 1 din galeria de mai sus, antrenorul francez adăugându-i mesajul:

Amintiri frumoase de aici. Hai să creăm şi altele, Jaqueline Cristian

Drouet se referă desigur la rezultatul excelent pe care îl obţinea eleva lui de la acea vreme, Qiang Wang, care la ediţia 2019 a turneului de Grand Slam se califica în sferturile de finală, după ce o elimina pe Ashleigh Barty (2) în optimi. Atunci era oprită de Serena Williams (8), dar la Australian Open 2021, Qiang o elimina pe legendara jucătoare americană în turul 3.
După “perioada Wang” – 2019-2020 – Thomas Drouet a mai lucrat cu Timea Babos – pe care o antrenase o perioadă mai lungă şi înainte –  şi pe Océane Dodin, pentru o perioadă de probă.
Iar înainte, le avusese eleve pe Anna Blinkova, Marion Bartoli, Shuai Peng, Anastasia Pavlyuchenkova.
Drouet a fost şi hitting partner-ul lui Bernard Tomic în 2012.

Colaborarea dintre antrenorul francez şi jucătoarea noastră pare că datează din luna iulie, atunci când Drouet a postat foto 2 de la Novak Tennis Center, care a găzduit WTA 125 Belgrad.
În foto 3, 4 şi 5, Thomas şi-a fotografiat eleva ieri, antrenându-se la Flushing Meadows – Corona Park.

Jaqueline – care a împlinit 23 de ani pe 5 iunie – a avut un început de sezon excelent, care a culminat cu prezenţa pentru prima dată în sferturile de finală ale unui turneu din circuitul principal, direct la categoria WTA 500, la St. Petersburg.  După turneu – 22 martie – s-a clasat pe cel mai bun loc al carierei: 140 WTA. Ulterior, a avut însă o perioadă nefastă, nemaireuşind să câştige vreun meci pe un tablou principal la următoarele 9 evenimente – indiferent de circuit – la care a participat.

Dar la sfârşitul lunii iulie a anunţat un reviriment prin calificarea în sferturile WTA 250 Palermo, apoi a trecut de primul tur la WTA 125 Belgrad şi WTA 250 Cluj-Napoca – unde l-a avut alături tot pe Thomas – astfel că după ce coborâse pe locul 159 WTA pe 19 iulie, săptămâna aceasta se clasează pe locul 143.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.