Mai întâi, o veste în afara contextului: Gabriela Ruse (159 WTA) a confirmat pe reţelele sociale informaţia pe care o citeam ieri şi anume că nu va participa în calificările Australian Open, care se vor disputa la Dubai.
Ea precizează motivul, o accidentare şi adaugă că speră într-o revenire rapidă.
Ne pare şi nouă rău, pentru că Gabi era într-o serie bună la Dubai, unde încheia anul cu o calificare în semifinalele turneului ITF W100+H, după două victorii în calificări şi trei pe tabloul principal.

*

Au fost programate partidele primei runde a calificărilor la turneul WTA 500 “Abu Dhabi WTA Women’s Tennis Open”, care se vor disputa astăzi (marţi).

Galerie: Irina la Abu Dhabi

Ordinea de joc – 05.01 – WTA Abu Dhabi 2021

Partida

Irina Fetecău (309 WTA) [15]Riya Bhatia (India, 353)

a fost programată ultima – a 4-a – de pe terenul 1, unde sesiunea începe la ora 8.00 AM, aşadar ora estimată de start ar fi 12.30.

Miză mare pentru Irina, la cel mai important turneu al carierei, căci o victorie i-ar aduce 13 puncte WTA, mai mult decât un titlu ITF W15 (10 puncte).

Deocamdată, trebuie să ne descurcăm fără tablouri în format PDF, care nu au fost încă publicate pe site-ul WTA, dar şi fără tradiţionala – şi atât de utila – aplicaţie ATP / WTA Live a cărui desfiinţare a anunţat-o ATP, probabil acesta fiind unul din paşii spre materializarea iniţiativei “Tennis United”, dacă ne este permisă ironia. Motivul oficial a fost că aceasta nu mai corespundea cerinţelor tehnice ale celor două foruri.
Să sperăm că începând de astăzi vom putea urmări scorurile live, dar şi tablourile actualizate în timp real pe site-urile ATP şi WTA.

Galerie Foto – Credit Jimmie48 Tennis Photography – cu Svitolina, Ka. Pliskova & Sascha Bajin, Sabalenka, Muguruza, Kontaveit, Zvonareva şi Gauff, în timpul antrenamentelor de ieri de la Abu Dhabi:

Analiza tabloului principal

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.