Bianca Andreescu a câştigat a 6-a partidă la ediţia actuală a  WTA Premier Mandatory “BNP Paribas Open” şi s-a calificat astfel în finala turneului, cel mai important rezultat al carierei.
La începutul anului juca finala turneului WTA International Auckland.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

4 Slideshow-uri a câte 5 imagini
Galerie videoclipuri la sfârşitul ştirii

Astăzi, în semifinala de pe jumătatea inferioară a tabloului, ea a obţinut a doua victorie a carierei – prima, în optimile turneului de la Auckland, la Wozniacki (3) – în faţa unei jucătoare din top 10 WTA:

Bianca Andreescu (Canada, 60 WTA) [WC] – Elina Svitolina (Ucraina, 6) [6] 6-3, 2-6, 6-4

Partida a durat 2h12′.
Svitolina a început în forţă: 3-0, cu două break-uri înainte, dar Bianca a revenit cu 6 jocuri câştigate la rând.
L-a câştigat şi pe al 7-lea – un break – în startul setului 2, dar a urmat o perioadă de reflux, ucraineanca reuşind astfel să egaleze scorul la seturi.
Bianca a început cu break şi decisivul, a fost egalată la 3, dar a mai câştigat încă o dată cu returul în jocul 7, avantaj pe care şi l-a apărat până la sfârşitul partidei.
Dar prin ce peripeţii a trebuit să treacă tânăra canadiancă pentru a reuşi aceasta. În jocul 8, Svitolina a avut 40-0 şi 3 şanse de re-break. Bianca a câştigat 5 puncte la rând pentru a-şi face astfel serviciul. La 5-3, ea a avut prima minge de meci pe serviciul adversarei. A ratat-o şi a servit pentru finală, reuşind să-şi fructifice avantajul, după încă două mingi de meci ratate, dar şi după ce anihilase trei oportunităţi de a egala la 5 ale Svitolinei.

Bianca este sigură acum – datorită celor 650 de puncte acumulate – de locul 33 WTA, şi-a asigurat deocamdată un premiu financiar în valoare de 686.000 USD şi aşteaptă rezultatul semifinalei de pe jumătatea superioară a tabloului – Belinda Bencic (Elveţia, 23) [23]Angelique Kerber (Germania, 8) [8] – pentru a-şi afla adversara din finală.

Tot în ce priveşte clasamentul, după eliminarea Svitolinei, Simona îşi păstrează locul 3, pe care nu i-l mai ameninţă decât Angelique Kerber, în cazul în care câştigă turneul.

Galerie videoclipuri (2)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.