Stefanos Tsitsipas s-a calificat astăzi la Roland Garros 2021 în prima finală de Grand Slam a carierei, după ce pierduse primele trei semifinale pe care le jucase la turneele majore – cea de la ediţia trecută a Roland Garros, plus cele de la Australian Open 2019 şi 2021.

Tsitsipas a devenit primul jucător grec finalist la un turneu major, cel mai tânăr la Roland Garros, de la Rafael Nadal în 2008 [foto 1] şi s-a calificat în finală la a 15-a participare [foto 2]:

În semifinala de pe jumătatea inferioară a tabloului:

Credit Foto: @roland garros & @atp

Stefanos Tsitsipas (5 ATP) [5] – Alexander Zverev (6) [6] 6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3

Partida a durat 3h37′.
În primul set, unicul break a fost al lui Tsitsipas, fără ca Zverev să-şi creeze nicio şansă de re-break.
În al doilea, a revenit de la 0-3 – un break în urmă – cu o serie de 6 jocuri câştigătoare, 3 la primire.
Sascha a egalat scorul la seturi datorită a câte unui joc câştigat la primire în manşele a treia – în game-ul 3 – şi a patra, în primul. Doar în a treia, Stefanos a avut o ocazie de re-break. 
Pentru ca în decisiv, Stefanos să salveze trei mingi de break consecutive în primul joc – acestea au fost şi singurele ale lui Sascha din set – şi apoi să câştige la retur, în al 4-lea. A ratat primele patru mingi de meci la 5-2, când primea, dar a închis partida la următoarea ocazie pe care şi-a creat-o, într-un joc câştigat la 15.
[videoclip cu momentele importante ale partidei, la sfârşitul ştirii]

Stefanos Tsitsipas (clasat pe cel mai bun loc al carierei, 22 de ani, va împlini 23 pe 12 august) s-a calificat în a 5-a finală a sezonului – a câştigat ATP 1000 Monte Carlo şi ATP 250 Lyon, a pierdut ATP 500 Acapulco şi Barcelona – a 8-a pe zgură palmares 3-4 [4-5 pe hard] şi a 17-a a carierei, palmares 7-9:

Stefanos acumulează deocamdată 1200 de puncte ATP – datorită cărora va urca pe un nou maxim al clasamentului 4 ATP (are şi posibilitatea teoretică să urce pe 3, dacă Rafa pierde în cealaltă semifinală, care se joacă acum şi el câştigă turneul – estimare, neoficial) şi un premiu financiar în valoare de 750.000 €.

Sascha Zverev a ajuns acum la un palmares victorii – înfrângeri cu jucători din top 10 ATP, la turneele de Grand Slam: 0-10.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.