Jaqueline Cristian a obţinut aseară cea mai importantă victorie a carierei, adică a învins cea mai bine clasată adversară, Veronika Kudermetova – locul 32 WTA, cu unul mai sus decât Tamara Zidansek (33), de care trecea în primul tur al WTA 250 Tenerife, acum trei săptămâni [topul victoriilor ei].

În sferturile de finală ale WTA 250 “Upper Austria Linz”, jucătoarea noastră a obţinut a treia victorie pe tabloul principal, după ce a dominat-o pe dubla finalistă la turnee WTA 500 în 2021 – Abu Dhabi (pierdută) şi Charleston (câştigată) – şi care a venit aici cu un moral ridicat, ca echipieră a proaspetei campioane mondiale pe echipe.

O adversară cu un stil asemănător, dar jucătoarea noastră a fost cea care a lovit mai repede, mai adânc, mai precis, mai atent, a respectat cu mai mare stricteţe planul de joc.
Şi din nou a fost determinată, în finalul încordat al setului al doilea, mimica şi limbajul corpului arătau că a venit să câştige şi este hotărâtă să rămână pe teren până când îşi va îndeplini obiectivul.

Jaqueline s-a calificat în a doua semifinală a carierei, din circuitul principal, prima la WTA 250 Nur-Sultan, la sfârşitul lunii septembrie.

Jaqueline Cristian (100 WTA) [LL] – Veronika Kudermetova (32) [4] 6-3, 7-6(5)

Partida a durat 1h54′.
Jaqueline a reuşit primul break al partidei, în jocul al doilea, dar şi-a pierdut imediat avantajul. A mai câştigat o dată la retur, pentru 4-2 şi la 5-2 a ratat primele 3 mingi de set, de la 40-0. Dar în jocul următor a închis setul la serviciu, convertind următoarea oportunitate pe care şi-a creat-o.
Manşa a doua a fost încrâncenată: jucătoarea noastră a fost condusă – 1-3 – dar a recuperat imediat break-ul şi a egalat. În jocul 7 a ratat trei mingi de break, iar în al 8-lea a salvat nu mai puţin de cinci.
Pentru ca la 5-6 şi serviciul, românca să anuleze trei mingi de set ale adversarei, primele două de la 15-40. În sfârşit, în tie-break, Cristian a câştigat ultimele trei puncte ale partidei, de la 4-5.
Jaqueline a câştigat 84 din punctele disputate – 54 la serviciu şi 30 la primire – iar Veronika 78, (44 / 34).

Palmaresul direct este acum 2-1 pentru jucătoarea noastră, care obţinea prima victorie, în Billie Jean King Cup 2020.

Jaqueline a acumulat până acum, 122 de puncte brute – 110 pe tabloul principal plus 12 în calificări – datorită cărora şi-a asigurat un progres până în jurul locului 80 şi un premiu financiar în valoare de 8.144 €.

Credit Foto: Alexander Scheuber pentru @wtalinz

Ea o va întâlni în semifinala de pe jumătatea inferioară a tabloului pe Simona Halep (22) [2, WC], despre a cărei calificare în semifinale am vorbit aseară [videoclip, cu rezumatul partidei, mai jos].
Aceasta va fi a doua lor întâlnire – în turnee consecutive din calendar – după cea de acum două săptămâni din sferturile de finală ale WTA 250 Cluj-Napoca.

Partida a fost programată joi, ultima de pe terenul central, cu începere cel mai devreme la ora 21.00.
Nu mai devreme de ora 19.00 va începe semifinala de pe jumătatea superioară a tabloului, care se va disputa între două jucătoare americane –
Alison Riske (73) [8]Danielle Collins (29) [3] şi despre care am vorbit, de asemenea, aseară.

Ordinea de joc – 11.11 – WTA Linz 2021

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.